Vadas felsál II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg marhafelsál
  • 35 dkg sárgarépa és fehérrépa fele-fele arányban
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • cukor
  • 1 dl citrom
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál kakukkfű

Elkészítés

A húst szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral és olajjal. Egy edénybe tesszük, lefedjük, 24 órára a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Elősütjük egy nagy lábosban. Kiszedjük, félretesszük. Ugyan ebben az edényben a kis kockákra vágott hagymát megfonnyasztjuk, a kis karikákra vágott répát megpuhítjuk, kis cukrot szórunk rá, felengedjük csontlével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Babérlevelet beletesszük. Felforraljuk, beletesszük a húst, és reszelt citromhéjat, és megpároljuk. Ha a levét közben elfőtte, kevés vízzel pótoljuk. Ha megpuhult, a húst kivesszük, a levét tejfölös habarással sűrítjük. Mustárral, kevés cukorral, ecettel és citromlével ízesítjük, sűrűre forraljuk. Félretesszük, és mikor kihűlt, turmixoljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.